JUST MY LUCK

Imorgon drar jag ut på klassresa så det blir ingen update för min del.
Vet ni? Okej då ska jag berätta; eftar att jag hade haft idrott i ösregnet idag så ville jag bara sätta mig på min cykel och trampa hem. Men vad händer inte då...jo låset går inte upp, och sen sparkade Linnea sönder det så jag fick gå hem. Ni förstår väl att det var en av mina jobbigaste stunder i livet...eller nja. Ya' know what I mean!
Nancy y yo vid Piren

LIFE IS TOO SHORT TO STRESS YOURSELF WITH PEOPLE WHO DON'T EVEN DESERVE TO BE AN ISSUE IN YOUR LIFE

Pyser snart off till the School. Känner mig inte ens så här liiiiite pepp på att sitta i klassrummet och ruttna idag. Jag bara längtar tills jag har tagit studenten och kan fly vart jag än vill. Funderar starkt på att plugga på University i England eller USA bara för att få lite äventyr för en gångs skull.
Jag har tänkt på det ganska länge faktiskt, det gör ju egentligen ingen skillnad om jag bor i Alaska eller om jag bor i Göteborg, jag kommer ju ändå bara träffa mina föräldrar och vara "hemma" på loven. Så jag funderar på att fly landet och söka mig ut på äventyr. Någon som känner sig villig att hänga på?


SNOWFLAKES ARE ONE OF NATURE'S MOST FRAGILE THINGS, BUT JUST LOOK WHAT THEY DO WHEN THEY STICK TOGETHER

Snart kommer snön återigen ligga som ett tjockt täcke över marken och våra sjöar kommer förvandlas till gigantiska skridskorbanor. Alla människor kommer söka sig in för att undvika den kalla mörka vintern. Bleka och trötta kommer vi snart att bli- Men trots detta älskar en del av mig vintern. Man går omkring i tjocka och varma kläder och klagar över att det är så kallt. Folk förknippar oftast vintern med kyla, slask och snö, men när jag tänker på vintern så tänker jag på värme, lekande barn, stjärnor och julens egna speciella lukt.
Fast tro mig, sommaren är fortfarande en favorit.

IF GOD HAD A FACE, WHAT WOULD IT LOOK LIKE? AND WOULD YOU WANT TO SEE, IF SEEING MEANT THAT YOU WOULD HAVE TO BELIEVE IN THINGS LIKE HEAVEN AND JESUS AND THE SAINTS AND ALL THE PROPHETS?

Detta är typ alla bilder som mor min tog.
Liksom 4 bilder, yay mamma.

När det närmade sig konfirmationen år 2008 så var jag ännu inte döpt. Då hatade jag verkligen mina föräldrar eftersom man måste vara döpt innan man liksom kan "konfirmera" sin tro. Mina föräldrar ville inte döpa mig när jag var liten, de ville att jag skulle få ha vilken tro jag än ville. I slutändan så blev jag ju kristen, inte för att jag är speciellt kristen, jag menar bara att jag förstår mina päron nu.
Problemet var bara att jag knappast ville stå inför alla möjliga okända människor när jag skulle döpa mig, så istället för att döpa sig samtidigt som alla andra (de som ville konfirmera sig men som precis som jag inte var döpta) så jag tvingade mamma och pappa att fixa ett privat dop där bara min familj och Linnea hade tillåtelse att bevittna händelsen.
Haha, ni kan väl gissa om det kändes konstigt att det bara var 4 personer i hela kyrkan som satt och tittade, och hur fel det kändes när Prästen Daniel sa att vi skulle sjunga en psalm, hujedamig vad pinsamt. Kunde ju nästan starta värsta familje- kören.


IT'S ALL COMING BACK TO ME NOW

"Diesen klange hoffe neben eine fahre geheuten aber unter über alles mitten reiten, Amanda?"
Det var ungefär den meningen jag fick kastat rakt i ansiktet av Tyskaläraren samma sekund som jag klev in i klassrummet idag.
"Eh...Ich weiss nicht" svarade jag lite osäkert och tyskaläraren fick värsta leendet på läpparna.
Då kan man ju fråga sig, först och främst, tror hon verkligen att man förstår värsta svåra meningen första dagen man ska ha en lektion i Tyska efter sommarlovet? Låt mig besvara den frågan, Nej! Sedan kan man ju också fundera på vad det var som fick henne att lysa upp som en sol.

WHEN I GET OLDER I'LL BE STRONGER THEY'LL CALL ME FREEDOM JUST LIKE A WAVIN' FLAG

Grattis hermano 18 bast!


YOU THINK YOU KNOW ME, BUT YOU DON'T

Jag fick en award av Linnea
När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv
och sedan ge awarden till 7 andra bloggare.

1. När jag var liten var jag super social och jag pratade med alla. Som när vi var i Grekland när jag var liten så gick jag runt och diskuterade ytterst viktiga saker med helt okända människor och sen när vi åkte hem stod alla och vinkade och sa "Hejdå Amanda"


2. Jag älskar hundar och som liten fjant satt jag alltid och tittade på 101 Dalmatiner så fort jag hade tid. De dagar jag var sjuk kunde jag se filmen 4 gånger i sträck. Jag var även utklädd till en dalmatin på min storebrors maskerad-party.


3. Jag är inte allergisk mot någonting men det finns vissa saker som jag absolut inte kan äta, kan knappt se någon äta det, och det värsta av alla saker jag hatar är... [trumvirvel] ...OST. Min Ostfobi har inte alltid funnits där, onej, när jag var liten gillade jag faktiskt ost. Men en hemsk dag så var jag, pappa och min storebror på ICA för att handla lite mat, antagligen. Väl där hade de en slags ostprovning och jag roffade åt mig några bitar och när jag gick där och tuggade insåg jag hur äckligt det var....resten är historia.


4. Jag är väldigt organiserad och om jag har något på mitt rum som inte ligger på rätt ställe så går jag nästan och tänker på det enda tills jag har åtgärdat problemet.


5. Jag får skavsår hela tiden, speciellt på sommaren. Mina fötter är helt enkelt för känsliga. Jag tror att det beror på att jag spelade fotboll förut och då hade jag ett par fotbolls-skor som var lite för trånga vilket gjorde att jag fick skavsår och de hann liksom aldrig läka ordentligt innan jag fick ett nytt skavsår- intressant eller hur?


6. När jag och min bror var små så läste mamma "Mio min Mio" för oss (hon läste andra böcker också, tror vi var med i någon bok-klubb, läslusen, men jag minns Mio min Mio bäst) jag tyckte att den var så läskig för mamma slutade alltid läsa mitt i något spännande så att vi skulle vilja höra mer. Jag minns speciellt när och läste "men det var ingen hand, det var en klo" och slog igen boken. Haha, jag tyckte att det var sååååå läskigt.


7. Jag var alltid så chillad när jag var liten. Som till exempel när vi skulle åka och hälsa på min mormor och morfar när jag var liten och jag vägrade att följa med så mamma och pappa sa "Okej då åker vi utan dig" , sen började de sakta åka bort med bilen för de trodde att jag skulle försöka springa efter. De hade nämligen redan provat detta på min bror och han hade minsann sprungit efter bilen, för han ville knappast vara kvar själv. När mamma och pappa märkte att jag inte kom efter så åkte de tillbaka för att hämta mig, men jag var inte där. De blev såklart oroliga och började åka runt i kvarteret för att leta efter mig, sen tillslut så åkte de hem till min dåvarande bästa kompis som bodde precis en gata ovanför oss, och där var ju såklart jag och lekte.
De sa åt mig att jag inte får försvinna så där och jag svarade typ "men ni sa ju att ni skulle till mormor".

COUNT ON ME THROUGH THICK AND THIN

Jag älskar skolan, älskar känslan av att kliva in i ett klassrum, älskar vårat schema, vi har dock lite för lite matte för min del. Okej, jag erkänner, det kanske var en stor fet lögn. Men jag tycker faktiskt att det var liiiite roligt, vi kommer ju ha några roliga ämnen i år i allafall, till skillnad från förra året.
Det regnade idag när jag cyklade hem, jag säger att jag hatar det, but i secretly love it!

IT MUST ALL COME TO AN END

Nu är sommaren tyvärr slut, eller iallfall sommarlovet. Det går riktigt snabbt, för snabbt, men jag har hunnit med så mycket ändå. Jag ska inte klaga, jag har haft det perfekta sommarlovet.
Emmy, Anna, Nancy, Emma, Sarah, Matildha, Olivia, Tove, Fanny, Hampus, Rasmus, Simón, Jesús, José, Maite, Henrika, Aino, Lotta, Evelyn, Jasmine, Sophia, Magdalena, Sara Nord, Sara Mårtensson, Sofia, Freddy, Nicky, Camilla, Sovi, Nick, Madde och Linnea - Ni har gjort min sommar
Men speciellt Anna, Nancy, Emmy och såklart Linnea.

Bästa sommarminnet med:
Anna är när vi var i Brighton och vi försökte hitta en speciell park så vi gick omkring jättelänge och sedan kom vi till en park, men inte den vi letade efter, så vi satte oss ner mitt i parken och sedan somnade vi och sov några timmar.
Bästa minnet med Nancy var när vi skulle flyga till England och jag kände inte er ännu men jag hade fått plats bredvid dig, men sen dissade jag dig för att sitta bredvid Sara Mårtensson.
Emmy, när vi var lediga från skolan en hel eftermiddag och vi satt på stranden och sedan gick ut på piren och åkte "Horror Hotel"
Bästa minnet med Linnea var när hon helt plötsligt ville måla sin hand svart och när vi såg ormen.

I WISH I COULD TURN BACK TIME


THE WISE MAN SAID JUST FIND YOUR PLACE IN THE EYE OF THE STORM, SEEK THE ROSES ALONG THE WAY, JUST BEWARE OF THE THORNS

Amanda Karlsson känner sig något sliten efter denna fartfyllda dag. Jag och Rasmus fick värsta tjingen om att gå upp i skogen och plocka blåbär. Vi krälade fram över blåbärsris och tallkottar i någon timme. Det blev förvånadsvärt mycket så vi gick hem till farfar så att han fick göra sylt. Väl hemma pustade vi ut en stund sedan drog vi ut och sålde pandasaker för WWF. Egentligen är det han som säljer men han vill inte göra det själv så om jag hjälper honom så delar vi på priset. Poff! sa det bara sen hade vi sålt jätte mycket. I tre timmar gick vi runt i kvarteren och knackade dörr. Men det var ju värt.

TIME GOES BY SO FAST

Grattis Julia som fyllde 3år för några dagar sedan!
Det finns ingen ork inom mig att blogga, visst det är kul när man har något att skriva om men det har inte jag. Jag vill inte behöva sitta och försöka hitta på något som ni vill läsa. Det är just därför det tar 100år mellan mina inlägg, det är också därför jag tar en liten paus. Jag kanske kommer tillbaka nästa vecka, eller tillochmed imorgon, jag vet inte. Only time will tell. Se ya'!

GONE TOO SOON


THE SAME OLD GAME, WHEN YOU´RE THE KING, AND I'M YOUR PUPPET ON A STRING


HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

Jag hatar myggor. Snacka om att jag har små bett överallt på hela kroppen. Inte kul. Min frånvaro på bloggen beror helt och hållet på att jag varit vid min sommarstuga hela helgen, och där finns inte internet.
Nu börjar jag verkligen sakna alla som jag mött under sommaren. Satt nyss och tittade igenom massa bilder på FB och tänkte "Fan vad roligt jag har haft, galet roligt, alla underbara människor som jag mött, tack mamma och pappa!".
Lovisas fråga till några Norrmän. Ni måste föreställa er frågan med skånsk-dialekt.
"Är det möjligt att köpa en Norsk papegoja i en Norsk djuraffär som pratar Norska?"
Emmy, jag har lärt min bror cykelsången=)

STS, BRIGHTON, ENGLAND

Nu är jag tillbaka efter tre super roliga veckor i Brighton, språkresa i England.
Den första veckan kanske inte var superkul men de två sista ska jag bevara i mitt minne. Jag träffade många vänner, de flesta var dock svenska, fast det gör ju inget.
Allt började på flygplatsen där jag träffade och blev vän med både Sofia och Sara, den sistnämnda skulle bo på klub vilket är ett annat alternativ än värdfamilj. Vi blev som sagt vänner och satt bredvid varandra på flyget. Väl framme i England, snarare Brighton, skildes vi åt.
Min värdfamilj var inget att skryta med, de hade en väldigt dålig engelska, de bodde väldigt långt ifrån skolan, rummet jag fick var litet och jag delade det med tre franska tjejer, varav en kunde engelska, både TV och radio var på Arabiska och inte nog med det så bodde även tre andra franskar, en kines och två spanjorer i huset. Låt mig säga att jag längtade hem riktigt mycket och jag tyckte att allt sög. Det var inte alls som jag hade förväntat mig. Jag klagade direkt till mina ledare och efter några dagar så började de fatta hur dåligt det var så de skickade dit några STSarbetare som fick kolla läget och dagen efter fick jag äntligen byta till Klub. Alla andra värdfamiljer var fulla så att bo på Klub (hotel) var den sista utvägen.
Jag hade iallfall tur när jag böt till Klub för jag behövde inte byta klass eller något sådant, och jag ÄLSKAR min klass=) Mina rumskompisar var också super snälla och bra så jag blev jättenöjd. Magdalena och Jasmine heter dem, båda är svenska.
Sophia, Jag, Sara, Jasmine, Lovisa, Nora och Freddy
Berättar resten i ett annat inlägg för annars orkar ingen ändå läsa.

RSS 2.0